A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Állásfoglalások

Ma a Népszabadságot szüntetik meg, holnap az ellenzéki pártokat?

nepszabiA tőkés osztály jobboldali és balliberális tábora között zajló hatalmi harc kiéleződése eljutotta arra a pontra, hogy az Orbán-kormány már  a sajtószabadság diktatórikus korlátozása árán sem riad vissza politikai ellenfelei elhallgattatásától. A balliberális ellenzéki véleményeknek teret adó Népszabadság megszüntetése borús előjele annak, hogy Magyarországon egy Fidesz népszerűségének csökkenésével párhuzamosan egyre drasztikusabb ütemben épül ki Orbán Viktor neohorthysta autokratikus rendszere.

Bővebben...

Újabb fideszes pofont kaphat az egészségügy!

ruinEgy előzetes kormányzati koncepció szerint 8-10 rendkívüli hatás rendkívüli hatáskörrel felruházott kancellárra bízná a kormány 2017 januárjától az egészségügy rendbetételét. A tervezet szerint a kórházaknak nem lenne önálló költségvetésük, finanszírozásukat az irányító kancellária költségvetésén belül kezelnék, azaz minden döntés a kancellária kezében lenne.

Bővebben...

Népi Front: az OEP szétverése újabb szög az egészségügy koporsójába

oepA Népi Front ésszerűtlennek és indokolatlannak tartja a Fidesz-KDNP kormány azon döntését, amellyel megszüntetni jelenlegi formájában az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat. Bár a kormány az OEP radikális átszervezésétől 20%-os működési költségmegtakarítást remél, valójában az új rendszer finanszírozása a mostaninál magasabb lesz.

Bővebben...

Népi Front: az Ünnepi Könyvhét megszüntetése támadás a magyar kultúra ellen

konyvhetA nagy múltra visszatekintő kulturális rendezvénysorozatot 1929 óta rendezik meg töretlen sikerrel és népszerűséggel a budapesti Vörösmarty téren, idén azonban lehet, hogy erre nem lesz lehetőség. A városvezetők a Magyar Narancs Online információi szerint azzal indokolták döntésüket, hogy "rend legyen" a téren. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) közleménye szerint ezzel a döntéssel  a város kulturális életének egyik tradicionális, emblematikus, évről évre tízezrek által legitimált színhelyét számolná fel.

Bővebben...

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail