Ma a Népszabadságot szüntetik meg, holnap az ellenzéki pártokat?

nepszabiA tőkés osztály jobboldali és balliberális tábora között zajló hatalmi harc kiéleződése eljutotta arra a pontra, hogy az Orbán-kormány már  a sajtószabadság diktatórikus korlátozása árán sem riad vissza politikai ellenfelei elhallgattatásától. A balliberális ellenzéki véleményeknek teret adó Népszabadság megszüntetése borús előjele annak, hogy Magyarországon egy Fidesz népszerűségének csökkenésével párhuzamosan egyre drasztikusabb ütemben épül ki Orbán Viktor neohorthysta autokratikus rendszere. Ez magában hordozza azt a veszélyt is, hogy előbb-utóbb nem csak a liberális ellenzéki hangokat nyomja el erőszakos eszközökkel a hatalom, hanem az antikapitalista baloldal szervezeteit - a marxista Népi Frontot - is törvényen kívül helyezik. A Népszabadság a rendszerváltás óta eltelt 27 évben szakított a kommunista hagyományokkal és az MSZP, valamint a liberális értelmiség szócsövévé vált. Az újság megszüntetése elleni tiltakozás azonban még akkor is kötelességünk, ha a lap szellemisége messze távol áll a forradalmi baloldal gondolatvilágától, hiszen ha ma csendben tűrjük egy ellenzéki lap ilyen aljas módon való megszüntetését, akkor holnap a kommunista párt, a Népi Front betiltása is reálissá válhat. Védjük meg a sajtószabadságot, védjük meg önmagunkat az orbáni diktatúrától!

Népi Front Elnöksége

Budapest, 2016. október 8.

nepifront-logo-feher